Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо се надява новият Ред Бул да е най-добрият болид в решетката

Рикиардо се надява новият Ред Бул да е най-добрият болид в решетката

37
0

Даниел Рикиардо заяви, че се надява новата кола на Ред Бул, която ще бъде представена на 19 февруари, да е най-добрата в решетката тази година. През миналата година болида на „биковете“ отстъпваше на Мерцедес и Ферари през по-голямата част от сезона, но в края беше на тяхното ниво и дори по-добра като шаси.

Това позволи на Макс Верстапен да спечели две победи в Малайзия и Мексико, като заслуга за това имаше и подобрената задвижваща система на Рено. Очаква се с оглед малките промени в правилата тази година Ред Бул, Ферар и Мерцедес да са с доста близки като потенциал пакети.

„Развълнувани сме преди началото на сезона, заяви Рикиардо – Трябва да се свършим работа, ако искаме да постигнем желаното. Няма много промени в правилата за 2018 г., а и ние доста подобрихме колата миналия сезон. Трябва продължим започнатото и този сезон ще можем да атакуваме.“

Имам си цели, които искам да постигна, но не такива от типа на: след третото състезание два пъти да съм бил на подиума и да съм имал полпозишън. Най-важното е да остана верен на себе си, да съм добре подготвен за всяко състезание и мога да извлека максимума от него.“

Рикиардо заяви още, че като цяло сцеплението от гумите е подобно като това на миналогодишните, но идва по различен начин. „Например при завиването в началото имаш повече, а след това грипът намалява“, обясни австралиецът.

Даниел сподели, че е прекарал 2 седмици в родния Пърт в Австралия след края на миналия сезон, като се е замислил дали да не се връща повече, тъй като се е забавлявал много. След това е бил в Нова Зеландия за сватбата на Брендън Хартли, а почивката му е завършила с 2 седмици престой в Калифорния.