Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо смята, че ще има много възможности в състезанието утре

Рикиардо смята, че ще има много възможности в състезанието утре

65
0
Даниел Рикиардо.Ред Бул

Даниел Рикиардо смята, че ще има много възможности да се представи по-добре в състезанието за Гран при на Абу Даби утре и да мине пред пилотите на Ферари.

Австралиецът се класира 5-и на стартовата решетка на Яс Марина, като изпревари своя съотборник в Ред Бул Макс Верстапен, но остана зад състезателите на Мерцедес и Скудерията. Пасивът му спрямо 4-ия райконен беше само 36 хилядни.

„Това е писта, която винаги съм харесвал, и на която се представям добре, коментира Даниел. – За щастие успяхме да преминем Q2 с гумите ултарсофт, което е важно за състезанието утре. Бих предпочел да съм пред Кими Райконен в Q3, но не се получи. Но мисля, че ще имаме много възможности в състезанието.“

Верстапен логично не беше никак доволен от представянето си. Освен, че остана зад Рикиардо, той не успя да премине втората част на квалификацията с ултрасофт и ще се наложи да стартира утре с ней-меките гуми хиперсофт, които се износват доста по-бързо.

„Задницата на колата ми се пързаляше много още в Q2, обясни 21-годишният холандец, за който днес бе последната възможност да стане най-младият пилот, стартирал от полпозишън. – В първия ми опит в Q3 беше същото, а за втория се пързалях навсякъде, като гумите ми бяха с 5 градуса по-горещи.“