Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикардо ще тества за Ред Бул идния месец

Рикардо ще тества за Ред Бул идния месец

47
0

Шампионът в британската Формула 3 – Даниел Рикардо, ще кара болид от Ф1 за първи път в кариерата си, след като бе поканен да направи тест за тима на Ред Бул Рейсинг следващия месец. Австралиецът, който постигна тазгодишния си успех в Англия с тима на Карлин, ще кара болида RB5 на пистата Херес.

Заради титлата си Рикардо спечели като награда и Суперлиценз за Ф1. От тима на Ред Бул твърдят, че той ще тества не само за да се запознае с качествата на болид от Ф1, но и за да помогне за развитието на дадени компоненти, тъй като правилата в момента не позволяват на Себастиан Фетел и Марк Уебър да тестват чак до месец февруари догодина.

Рикардо е роден в Пърт и навърши 20 години през месец юли. Той успя да се справи по най-добрия начин с конкуренцията в британската Ф3, спечелвайки 7 победи този сезон (от 20 старта) и спечелвайки титлата с преднина от цели 87 точки. Така той наследи короната от Хайме Алгерсуари, който в момента кара за по-малкия отбор на компанията за енергийни напитки – Торо Росо.