Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Борбата между Верстапен и Хамилтън е „мечтан сценарий“ за F1

Рикиардо: Борбата между Верстапен и Хамилтън е „мечтан сценарий“ за F1

3414
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо , снимка Макларън

Според Даниел Рикиардо битката между Верстапен и Хамилтън през този сезон е „мечтан сценарий“ за F1. Двамата съперници са с равен актив точки преди последното състезание в Абу Даби след като Хамилтън спечели последните три надпревари.

Това е исторически момент, който се случва за втори път в историята на шампионата. Първият път е от 1974, когато Емерсон Фитипалди с Макларън и Клей Регацони от екипа на Ферари водят епична битка до последния кръг в Съединените щати.

Рикиардо, който беше съотборник на Верстапен в периода 2016-2018 каза, че толкова близък двубой за титлата е „това, на което се надяваш всяка година в този спорт“.

„Искате битка като тази. Имате рекордьор-ветеран от едната страна, а от другата е най-младият победител в историята на F1. Toва е наистина страхотна битка и ще влезе в историята. Имам известна завист затова, че не съм част от тази битка. Въпреки това борбата между Верстапен и Хамилтън е „мечтан сценарий“ за F1″, сподели Рикиардо.

Люис и Макс имаха много контакти и сблъсъци през тази година. Най-зрелищните от тях бяха на Силвърстоун и Монца. Последният им двубой в Джеда завърши с две наказания за Верстапен, който първо изпревари Хамилтън извън очертанията на пистата, а малко след това намали рязко и бе ударен от пилота на Мерцедес.

Седемкратният световен шампион смята, че Верстапен е бил над лимита в ходовете си срещу него в Джеда. В същото време нидерландецът е недоволен от твърде многото правила в F1. Според Рикиардо този дуел би бил перфектен финал за всички фенове на шампионата.

„Това е сценарият с най-високо напрежение, тъй като и двамата са с равни точки. В крайна сметка този, който спечели повече точки ще стане световен шампион. Страхотно е да си фен в този момент“, завърши Даниел Рикиардо.