Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Четвърти е страхотен резултат, а още по-хубавото е, че полпозишънът е...

Рикиардо: Четвърти е страхотен резултат, а още по-хубавото е, че полпозишънът е само на 0,2 сек

3376
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо постигна най-добрия си резултат в квалификация от връщането си във Формула 1 като титуляр и след период на възстановяване заради счупената метакарпална кост на лявата си ръка. Австралийският пилот се класира четвърти на пистата Ерманос Родригес и бе очевидно доволен. На трасето в Мексико Сити той се нареди пред Серхио Перес. Това се случи при положение, че Кристиан Хорнер още в петък посочи каква е целта пред мексиканския пилот: „В идеалния случай искаме Чеко да е на някоя от първите две редици“.

„Четвърта позиция очевидно е страхотен резултат, а още по-хубавото е, че полпозишънът е само на 0,2 сек“, каза Рикиардо

„Не е като Макс [Верстапен] или някой друг да е на 7-8 десети от секундата напред. Така че разликата е толкова добро постижение, колкото и самото класиране. Наистина участвахме в борбата. В момента никой не знае какво вещае това за състезанието. Но според ме представянето в квалификацията не бе случайно. Наистина мисля, че имаме силно темпо“, допълни Даниел.

„Страхотно е да съм толкова напред на грида. Пред толкова други пилоти съм! Просто е супер, защото не се бе случвало от доста време!“, призна Рикиардо.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

„Скоростта бе налице от самото начало на уикенда. Работихме по различен начин в сравнение с Остин, защото тук имаме нормален уикенд. Определено намерихме настройки, отговарящи повече на моите предпочитания. Чувствах се уверен в колата, почти постоянно се движехме в топ 10, а на моменти имахме и някои лилави сектори. Преди квалификацията не мислехме дали сме в състояние да се класираме в Q3, а колко напред можем да се класираме. Представях си седмо или шесто място, така че четвърта позиция е просто страхотно постижение. Точките обаче се раздаван в неделя, а аз вярвам, че можем да спечелим доста“, добави Рикиардо.

Австралиецът благодари на съотборника си Юки Цунода за изтеглянето в Q1 и Q2. Японецът ще стартира от дъното на грида заради сменена задвижваща система

„Бяхме наясно със санкцията, затова се постарахме да използваме максимално възможностите на съекипника ми. Разочарован съм, разбира се, защото имахме потенциал да сме в Q3 и с двете коли. Но същевременно съм удовлетворен от свършената работа. В петък се съсредоточихме върху състезателното темпо и ще сторя всичко по силите си. Целта ни е и двата болида да се класират в точките“, обясни Цунода.