Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо е способен да спечели титла в F1 според Алан Джоунс

Рикиардо е способен да спечели титла в F1 според Алан Джоунс

97
0
Алан Джоунс,Джак Брабам,Марк Уебър

Световният шампион във Формула 1 за 1980 г. Алан Джоунс смята, че Даниел Рикиардо е способен да спечели титлата в Гран при. Австралийският пилот на Торо Росо ще премине в Ред Бул следващия сезон, като официалното потвърждение бе направено в понеделник вече по австрийската телевизия Сервус след двумесечни спекулации кой ще заеме мястото до Себастиан Фетел.

Не знам за догодина, но със сигурност бих казал да, Даниел е способен да спечели шампионата. Просто трябва да сграбчи бика за рогата и да се впусне напред… Мисля, че хлапето се преобразява, след като се качи в болида си и едва ли някой може да иска повече от него – коментира Джоунс.

Според него ако екипът има същия подход с Рикиардо като досега, то 24-годишният състезател има всички шансове да прогресира:

– Много момчета са влизали в тази програма (академията на Ред Бул за млади таланти – б.а.), но не са оцелявали. Даниел се справи. Ред Бул си имат Фетел. Според мен вероятно са отчели това, че на Рикиардо може да му е необходимо време – 12 месеца или нещо подобно, за да се напасне с конкретния екип. Да се надяваме, че ще става все по-силен, възползвайки се от това, че ще е в силен тим.

Самият пилот заяви, че първоначално целта му ще е да учи, но няма да участва, за да завършва десети и ще се старае да постига максимално силни резултати и за себе си, и за отбора. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер сподели от своя страна, че за всекиго би било невероятно трудно да се изправи срещу трикратен световен шампион, какъвто е Фетел.

Никой отбор не остава на върха вечно. Виждали сме Ферари да доминират, наблюдавали сме превъзходство на Макларън, в определен период Уилямс бяха най-силни. Всеки има своя ден. Ред Бул със сигурност имат ресурсите да направят добра кола за догодина и Даниел трябва да се възползва от това – допълни Джоунс.