Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Фетел блокира Хамилтън, както Люис мен в Монако през 2016 г.

Рикиардо: Фетел блокира Хамилтън, както Люис мен в Монако през 2016 г.

4498
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка: Венелин Николов

Даниел Рикиардо сравни случилото се между Фетел и Хамилтън в Гран при на Канада с това между него и Люис в Монако през 2016 г.

Тогава австралиецът беше пилот на Ред Бул и атакуваше шампиона в битка за победата. Хамилтън допусна грешка на шикана след тунела, мина напряко през него и блокира идващия Рикиардо.

Тогава наказание за Хамилтън не последва. А при близка ситуация сега в Канада Фетел получи 5 секунди санкция и в крайна сметка загуби състезанието. Той остана 2-и, а победата беше дадена на Люис.

„Ако Себастиан беше завил още малко наляво, щеше да се завърти. Ако беше натиснал спирачките в тревата, също щеше да се завърти, обясни ситуацията Рикиардо. – Нямаше много място за Люис, но все пак имаше достатъчно такова.

Имах идентична ситуация с Люис в Монако през 2016 г. Той трябваше да мине през зоната за сигурност и почти ме избута в стената при връщането си на пистата. Тогава Люис не получи наказание и това беше добро нещо. Състезавахме се здраво.“

Рикиардо заяви още, че е останал доволен от това, че е направил живота на Валтери Ботас труден по време на Гран при на Канада.

Пилотът на Рено стартира 4-и, докато финландецът беше 6-и на грида. След първите питстопове Валтери настигна Даниел и на няколко пъти направи неуспешни опити да го изпревари.

След цели 6 обиколки усилия пилотът на Мерцедес най-после успя и в крайна сметка завърши 4-и. А Рикиардо 6-и, като бе изпреварен и от Макс Верстапен.

„Може би най-позитивното нещо беше, че успях да задържа Ботас зад себе си толкова дълго време, каза Рикиардо. – Това беше яко. Искаше ми се да мога да направя същото и срещу Макс. Но той имаше твърде много скорост в края с новите си гуми. Изпревари ме лесно.“

Рикиардо заяви още, че първоначално не е имал намерение да се бори здраво с Ботас. Защото е смятал, че Валтери ще го изпревари твърде лесно. Но след това е видял, че има шанс и е решил да се забавлява.