Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо хвали предложението за защитен кокпит на Ред Бул

Рикиардо хвали предложението за защитен кокпит на Ред Бул

27
0

Даниел Рикиардо похвали предложението на неговия тим Ред Бул за защитен кокпит, във вид на ореол. Той е с метални защитни елементи за главата на пилота, като има и допълнителен предпазен навес, изработен от акрил. Системата е собствена разработка на екипа от Милтън Кийнс и на теория предлага по-добра защита от тази на Ферари.

Кокпитът на Скудерията също е като ореол (на втората снимка), но без предпазен прозрачен навес и с един централно разположен метален елемент. Докато при Ред Бул са два и са разположени по-странично. Идеята на Скудерията беше изпробвана на тестовете в Барселона в началото на месеца, като Райконен и Фетел останаха приятно изненадани от добрата видимост, но не харесаха особено външния вид на устройството.

Рикиардо вече е изпробвал системата във фабриката на тима и е останал много доволен от видимостта, с която са свързани едни от големите опасения относно въвеждането на кокпити със защита. „Опитах системата на Ред Бул и видимостта беше много добра. Освен това тя изглежда чудесно. За мен със сигурност тя няма да изглежда толкова секси, както е сега (без защита на кокпита), но е добро нещо за спорта.”