Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо иска да направи крачка напред в представянето си през следващата година

Рикиардо иска да направи крачка напред в представянето си през следващата година

1185
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Макларън

Даниел Рикиардо иска да направи крачка напред в представянето си с Макларън. Австралиецът имаше труден първи сезон с тима от Уокинг. В началото на сезона той изоставаше от по-младия си съотборник Ландо Норис, като в квалификациите рядко успяваше да стигне до Q3. Toва му пречеше да спечели повече точки в самите състезания.

След лятната пауза формата на Рикиардо се подобри и той записа победа на Монца. До него на подиума се качи и Норис. Така Макларън бяха единственият отбор, който записа двоен успех през сезон 2021. В крайна сметка Даниел завърши на осма позиция в крайното класиране, като изостана с 45 точки от Ландо Норис.

„Не започнах добре, след това нещата се подобриха, но отново имаше някои спадове. Определено съм доволен от втората половина на сезона. Все още има някои неща, върху които трябва да поработя. Искам да направя крачка напред в представянето си през 2022. Трябва да подобря резултатите си в квалификациите. По този начин ще имам по-добри шансове да спечеля точки. Стартирането от по-предна позиция те предпазва от бъркотията в средата на колоната“, сподели Рикиардо.

След като завърши на стабилна пета позиция в Саудитска Арабия, Рикиардо приключи сезон с разочароваща 12-та позиция в Абу Даби. Даниел бе затворен с обиколка от лидерите и се движеше непосредствено до тях във финалния тур.

„Очевидно миналата седмица беше добра. Колата за сигурност ми помогна в Джеда, но тук ми изигра лоша шега. Успях да стигна до деветото място, но нямах достатъчно скорост, за да изпреваря Окон. При виртуалната кола за сигурност бях прескочен от Гасли и Алонсо. След това просто темпото ни не бе добро. Очевидно 12-тата ми позиция не е от особено значение, след като титлата се реши по толкова драматичен начин. Така че спирам да ви разказвам тъжната си история!“, завърши Даниел Рикиардо.