Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо иска една победа тази година

Рикиардо иска една победа тази година

27
0

Даниел Рикиардо заяви, че иска да спечели една победа този сезон. През миналия екипът му Ред Бул не взе нито един успех, което се случи за първи път от 2008 г. насам. Основната причина за това беше слабият и ненадежден двигател на Рено.

Даниел и неговият съотборник Квят успяха да се класират само 3 пъти на подиума на бавните трасета в Унгария и Сингапур. За 2016 г. обаче тази цел ще бъде отново трудно постижима, тъй като Биковете ще ползват миналогодишните задвижващи системи на френския концерн, които изостават значително като мощност от Мерцедес и Ферари.

„Надеждите ми за сезона да имаме една победа в неговия край, заяви австралиецът по време на представянето на новата цветова схема на Ред Бул в Лондон. – Бих желал да кажа повече от това, но реалистично погледнато една би била добре. Миналата година взех само 2 подиума и затова една победа през тази ще означава и още няколко класирания на подиума.”

По отношение на развитието на сезона, Рикиардо очаква неговото начало да бъде трудно, но след това ситуацията ще се промени, след като от Рено доставят подобрени компоненти. Даниел очаква по конкретно това да се случи за европейските стартове. Според него в Рено имат повече възможности да развиват задвижващата си система спрямо Ферари и Мерцедес, което ще даде възможност и на тима му да направи по-големи стъпки напред.”