Начало Избрани Рикиардо: Монреал е страхотен град, в който винаги цари блестяща атмосфера

Рикиардо: Монреал е страхотен град, в който винаги цари блестяща атмосфера

473
0
Даниел Рикиардо, Макларън
Даниел Рикиардо, снимка Макларън

В Макларън са готови за първата Гран при на Канада от сезон 2019 насам. Британският тим е най-успешният конструктор в северноамериканската страна със своите 12 успеха. 9 от тях са на пистата Жил Вилньов, като последният бе през сезон 2012. 

Пилотите на тима също нямат търпение отново да карат на пистата Жил Вилньов. Даниел Рикиардо има девет старта в Гран при на Канада. Първата му победа в F1  бе на пистата Жил Вилньов през 2014 г. Три години по-късно той отново успя да се качи на подиума.

Ландо Норис няма много история в Канада. Британецът участва в последната надпревара през 2019 г. За съжаление тогава той отпадна докато се движеше в зоната на точките. Сега пилотът на Макларън но ще се надява да запази сегашната си серия от класирания в топ 10, след като спечели точки в Испания, Монако и Азербайджан.

Развълнуван съм да се върна в Канада. Това ще бъде второто ми участие в тази страна. Ще бъде чудесно да се върна на пистата пред канадските фенове. Състезанието през 2019 г. със сигурност не завърши по начина, по който исках. Очаквам с нетърпение да се върна на пистата и да дам всичко от себе си. Направих подготовката си на симулатора и се чувствам готов за това предизвикателство с новото поколение автомобили“, каза Норис.

В Баку беше трудно заради ветровитите условия. Все пак беше важно да спечелим повече точки за отбора. Все още имаме да работим, за да стигнем по-нагоре в решетката. Вярвам, че ще успеем. Имаме страхотен екип от хора, които работят на пистата и в завода Уокинг, за да ни тласкат напред. Искам гледаме напред и да се надяваме, че този уикенд ще спечелим още точки!“, допълни пилотът на Макларън.

„Всичките ми любими състезания започват с буквата м Мелбърн, Монако, Монца и очевидно Монреал. Радвам се, че ще се върна в Канада след няколко години. Монреал е страхотен град, в който винаги цари блестяща атмосфера. Така че очаквам с нетърпение да попия всичко това и да го използвам, за да продължа да напредвам. Винаги ми е забавно на това трасе. Първата ми победа там беше през 2014 г. Надявам този път да използвам част от канадската магия, за да спечеля още точки за отбора“, обясни Рикиардо.

Беше страхотно да се върна в точките в Баку след няколко трудни състезания. Беше доста тежки. Въпреки това упоритата работа и решителността явно се отплатиха. Ще използвам тази инерция, която имаме, за да се насочим към втората част на двойния уикенд. Доста съм развълнуван.“

Шефът на Макларън Андреас Зайдл няма търпение отново да посети легендарната писта Жил Вилньов. Германецът ще наблюдава с интерес представянето на болида на Макларън MCL36.

„Очакваме с нетърпение да се върнем в Канада след двегодишно прекъсване. Пистата е любима на много от пилотите. Със сигурност ще бъде страхотно да видим отново канадските фенове, които ни оказаха огромна подкрепа през 2019 г.“

Ще бъде интересно да видим как ще се представят автомобилите ни на пистата. Това е бързо трасе с няколко шикана и прословутата стена на шампионите. Това дава възможност за добри възможности за изпреварване и се надяваме на вълнуващо състезание. Изключително важно е отборът да остане концентриран, тъй като навлизаме във втората половина на две последователни надпревари. Нека продължим да натискаме!“