Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Не отписвайте Ред Бул през 2016 г.

Рикиардо: Не отписвайте Ред Бул през 2016 г.

27
0

Даниел Рикиардо заяви, че няма причина екипът на Ред Бул да бъде отписван за 2016 г., въпреки че тимът все още не разполага с двигатели за следващия сезон. Биковете вече подадоха заявка за участие догодина и по всяка вероятност ще карат в шампионата с небрандирани задвижващи системи на Рено.

Но според мнозина специалисти забавянето при разработката на шасито заради неяснотата около двигателя, ще има фатални последици за тима за догодина. Въпреки това според Рикиардо екипът от Милтън Кийнс може да постигне повече догодина, отколкото постигна през тази.

„Ще знам малко повече (за това на какво ще сме способни догодина), когато сме наясно какво ще имаме в задната част на колата, обясни Рикиардо, визирайки двигателя. – В момента е трудно да се каже, че ще се борим за титлата, но бих искал да мисля, че догодина можем да постигнем повече от 2 подиума.”

Рикиардо също така определи решение на Ферари и Мерцедес да не доставя двигатели на Ред Бул като разочароващо. „Знам, че ще имам работа догодина и това е нещо добро, заяви австралиецът. – Много производители на двигатели ни отказаха, но това не е притеснително, а е срамно. Виждаме техните причини да го направят. Ние имаме много добро шаси и следователно те са малко уплашени.”