Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо не приема нищо за даденост

Рикиардо не приема нищо за даденост

41
0
Даниел Рикиардо

Новият резервен пилот в тима на Ред Бул – Даниел Рикиардо, даде да се разбере, че не приема нищо за даденост в тима на Ред Бул, независимо, че се радва на одобрението на съветника в отбора – Хелмут Марко.

Рикиардо ще вземе участие за Ред Бул в петъчните тренировъчни сесии по време на състезателните уикенди тази година, като заедно с това ще участва и в сериите Формула Рено 3,5, където миналата година стана вицешампион.

Планът е да го видим в кокпит на болид от Ф1 най-късно до 2012-та година„, заяви наскоро Марко по адрес на младия талант.

Самият Рикиардо обаче далеч не смята, че може да разчита само на одобрението нa съветника в Ред Бул.

Не мога да разчитам само на това. Ако тази година не се представя добре, съм сигурен, че той ще промени мнението си за мен. Винаги съм ентусиазиран преди старта на сезона. Сигурен съм, че когато дойде време да отидем в Бахрейн, ще се почувствам наистина добре. Само чувството да съм около всичките тези момчета, които гледам да се състезават през последните 10 години, ще е доста приятно„, заяви Рикиардо за вестник West Australian.

Австралиецът ще поолучи също така и възможността да вземе участие в предсезонните тестове във Ф1 с второстепенния екип на Ред Бул – Торо Росо.