Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо не се притеснява от коментарите на Марко

Рикиардо не се притеснява от коментарите на Марко

629
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо. снимка Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо отговори на критиките на Хелмут Марко. Пилотът на Виза РБ не се притеснява от коментарите на австриеца и заяви, че цялото това нещо не оказва никакъв натиск върху него.

Рикиардо записа трудно начало на сезон 2024 в F1. Австралиецът още не е спечелил нито една точка в своя актив. В Бахрейн той финишира 13-ти, а в Джеда бе едва 16-ти и се завъртя в края на надпреварата.

Първите два старта за 2024 г. определено не минаха според предварителните очаквания на Рикиардо. Опитният австралиец е с актив от 0 точки и заема 16-то място във временното класиране

Слабите резултати на австралиеца привлякоха вниманието на Хелмут Марко. По-рано този месец съветникът на Ред Бул заяви, че този сезон „залогът за Рикиардо и Юки Цунода е много голям“.

„През този сезон залогът е много голям и за Юки, и за Даниел. Представянето на Юки в квалификацията беше много добро, а Рикиардо трябва да измисли нещо в най-скоро време“, каза тогава Марко пред Speedweek. Австриецът индиректно намекна на осемкратния победител в F1 да подобри представянето си в следващите няколко старта. Ако това не се случи, Рикиардо може да бъде заменен от Лиам Лоусън още този сезон.

Този уикенд Рикиардо се включва в домашната си Гран при на Австралия. Състезателят на Виза РБ заяви по време на днешните срещи с медиите, че коментарите на Марко не оказва допълнително напрежение върху него.

„Не е дразнещо. Най-важната част от работата ми е карането, но голяма част от нея е говоренето [пред медиите]. Когато нещата вървят добре, всички говорят позитивно, а когато не [вървят], не говорят толкова позитивно“, сподели Рикиардо.

Тази година австралиецът отново се състезава с Виза РБ. Целта му е да направи добро впечатление, което да му помогне да се върне в Ред Бул. Така той ще разполага с автомобил, с който може да се бори за победи и подиуми. Той обаче настоя, че не се опитва да се доказва пред своите колеги

„Знам, че се върнах тук, защото вярвам, че мога да го направя. Вярвам, че принадлежа на това място“, заяви пилотът на Виза РБ. „Когато хората ме питат: „Има ли смисъл да се доказваш“ или „да направиш хората щастливи“. Аз съм тук заради себе си, защото знам, че все още мога да го направя.“

„Наистина искам да накарам хората да се гордеят. Ако някой каже нещо, аз вече го знам, защото съм си го изрекъл и знам какво се очаква. Разбира се, искам да се класирам в Q3 и да постигна резултатите, които вярвам, че мога. Сега обаче е доста напрегнато, тъй като се намираме се в толкова сгъстена група.“

„В квалификацията на Сахир знаех, че не съм направил точно такава обиколка, каквато трябваше и си признах за това. Това обаче беше е разликата от 14-то място до Q3. В края на Q1 в Саудитска Арабия разликата от 9-то до 16-то място може би беше по-малко от една десета, така че много бързо можеш да изглеждаш като герой или не. В този случай всяка десета е от значение.  В този случай винаги гледам първо към себе си“, заключи Даниел Рикиардо.