Начало Избрани Рикиардо не се сърди на Уебър заради сагата с Пиастри

Рикиардо не се сърди на Уебър заради сагата с Пиастри

1086
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Макларън

Даниел Рикиардо не се сърди на Марк Уебър заради сагата с Оскар Пиастри. Пилотът на Макларън сподели, че се е срещнал със своя сънародник по време на изминалия уикенд в Зандвоорт, където са изяснили цялата ситуация на четири очи.

Уебър и Рикиардо се познават много добре откакто бяха свързани с Ред Бул. Именно 33-годишният състезател замени по-възрастния си сънародник в отбора от Милтън Кийнс в края на 2013 г.

Решението за раздялата между Рикиардо и Макларън в края на сезон 2022 е пряко свързано с отношенията между британския тим и Уебър. Бившият пилот от F1 е настоящият мениджър на Пиастри.

Миналия петък Бордът за признаване на договорите на ФИА най-накрая внесе яснота по въпроса с младия австралиец и Алпин. Уебър присъстваше на Зандвоорт като част от канала Channel 4. В неделя сутринта той е потърсил Рикиардо, за да изрази личните си чувства относно цялата драма с Пиастри и Макларън.

„Всъщност не се бяхме виждали лично по време на цялата сага. Чувствам, че нямаше нужда това да се случва. От друга страна той [Уебър] сякаш искаше да се извини и да се опита да разбере как се справям“, сподели Рикиардо.

„Знам какъв е този спор, така че това не е нищо лично за мен. Просто Марк искаше да се увери, че знам и разбирам това и да се увери, че се чувствам добре.“

„Очевидно той се чувства много зле относно как се е развила цялата ситуация и как нещата са били изнесени в медиите. Така че да, очевидно беше приятно да поговоря с него.“

Рикиардо е водил разговор и с Пиастри. Пилотът на Макларън е искал да се увери, че няма лоши чувства между него и настоящия шампион във Формула 2.

„Честно казано, говорих с Оскар се уверих, че няма лоши чувства. Разбирам какво точно се случва“, продължи Рикиардо.

„Той се опитва да пробие и да влезе във Формула 1. Този момент също трябва да е много важен за него. Всъщност не искам да го поставям в лоша ситуация.“

„Това е всичко. Няма нищо лично. И така, това беше целият разговор. Наистина му желая успех. Наистина искам той да направи добър старт във Формула 1.

„Просто обстоятелствата и това е така. Очевидно все още много харесвам Марк и го уважавам като човек и пилот.“

Според Рикиардо, евентуална липса на комуникация може да доведе до влошаване на отношенията между него и Пиастри.

„Без комуникация никога не можеш да разбереш какво чувства или мисли някой. Оскар е много по-млад от мен. Не знам как се чувства той, дали не се притеснява да се свърже с мен и да види как се справям. Освен това исках да съм сигурен, че разбирам позицията му. Нямам желанието да го обиждам или нещо подобно.“

„Проведохме нормален разговор. Мисля, че това го накара да се почувства по-добре. Смятам, че последното нещо, което е искал, е да има някакво странно напрежение между няколко от единствените австралийци в този спорт. Затова се радвам, че успяхме да го направим“, завърши Даниел Рикиардо.