Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо не вярва, че е с цяла секунда по-бавен от Норис

Рикиардо не вярва, че е с цяла секунда по-бавен от Норис

1748
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Макларън
Даниел Рикиардо отказва да повярва, че е по-бавен с цяла секунда от своя съотборник Ландо Норис. Австралиецът завърши квалификацията за Гран при на Монако дванадесети, като отново не успя да участва във финалната фаза. Също така неговото време бе с около секунда по-бавно от това на Ландо, който стигна до петата позиция заради червения флаг в края на сесията. Даниел сподели, че все още не може да си обясни проблемите, които му пречат да извлече най-доброто от болида на Макларън.

„Повече съм объркан, отколкото разочарован. Очевидно съм и разстроен, защото знам, че стартовата позиция е от изключително значение. За съжаление не успях да намеря място в челната десетка. Със сигурност няма никакъв проблем с колата. Бил съм съотборник и с Макс Верстапен, който също е много бърз. Затова не вярвам, че съм със секунда по-бавен от Ландо. През целия уикенд се чувствах много добре в болида, направих доста обиколки и не изпитвах някакви затруднения. Въпреки това в един момент бях по-бавен със секунда и две десети, което не е нормално“, заяви Рикиардо.

Рикиардо обясни, че не е изпитвал големи проблеми със сцеплението на колата.

„Мисля, че все още задната част на болида не е напълно балансирана. Знаем, че в Монако винаги е различно, заради неравностите и различната настилка. За момента нямам обяснение защо съм толкова назад на стартовата решетка и ще се надявам това да не се повтаря в близко бъдеще“, обобщи Даниел Рикиардо.