Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Новото Торо Росо ще е по-скоро конвенционално

Рикиардо: Новото Торо Росо ще е по-скоро конвенционално

30
0
Даниел Рикиардо,Марк Уебър

В изтеклия сезон Торо Росо стартира бавно, но в неговия край никой не можеше да обвини колите на екипа в липса на скорост. Дори да стартираха във втората половина на решетката, Даниел Рикиардо и Жан-Ерик Верн се бореха редовно за точки в състезанията. Въпреки това австралиецът изглежда не е бил напълно доволен от използвания пакет.

„Ще се нуждаем от повече аеродинамично притискане и добро развитие през цялата година“, обяснява Рикиардо пред Pitpass. Какво прави отбора обаче, за да изпълни тези цели е тайна. „Не бих разкрил подробности преди началото на сезона.“

Все пак Рикиардо обяснява, че дизайнът на новата кола е по-скоро конвенционален. Какво точно има предвид с тези си думи австралиеца обаче остава загадка.

„Ще се радвам да карам каквото и да е, стига да е бързо.“

По-бързо вероятно ще е творението на „големия брат“ Ред Бул, но за да застане зад волана му австралиецът вероятно ще трябва да изчака поне още година, в която отново да покаже качества с не толкова бърз болид. Австралиецът е смятан за потенциален заместник на Марк Уебър.

„Кой знае, какво ще се случи след година? Ние още не сме започнали с тестовете за 2013 г., така че 2014 г. е достатъчно далеч“, продължава Рикиардо, но допълва, че сезон 2014 със сигурност ще е много интересен заради сериозните промени в регламента.

Ако той наследи своя сънародник, то това би било като да замениш ментор с неговото протеже.

„Имам добри взаимоотношения с Марк“, заявява с усмивка Рикиардо. „Когато аз започвах, той ми даваше съвети за различни неща.“

Въпреки това по време на уикендите двамата почти нямали контакти освен случайните срещи в Енергийната станция, която двата екипа споделят по време на Европейските състезания. Рикиардо се надява да остави добри впечатления и през този сезон, за да си осигури преминаването в Ред Бул. Критиките, че е бърз единствено в квалификациите, не го притесняват особено.

„Това могат да го кажат хора с много ограничена визия за нещата. През миналата година направих някои наистина силни състезания, но това може да не е било забелязано от много хора извън падока.“