Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо още преживява лошия си старт в Бахрейн

Рикиардо още преживява лошия си старт в Бахрейн

21
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо все още страда заради старта си в Гран при на Бахрейн, изпратил го от шести на грида 16-и в колоната. Пилотът записа най-добро представяне в квалификация в кариерата си на пистата Сахир и се надяваше да вземе точки от състезанието. Заради лошото потегляне обаче загуби прекалено много позиции, след което изостана още при твърде късно спиране за първия завой (при него повреди и предното си крило).

Той призна след това, че не се е отърсил от проблемите през цялата състезателна дистанция и все още се връща към онези трудни моменти след изгасването на светлините.

Такива неща се случват на всеки от време на време. Предполага се, че след това се отърсваш от първоначалните грижи и продължаваш да си гледаш надпреварата. Но ако трябва да съм брутално честен, никак не е лесно да загърбиш подобно нещо. В началото на втората обиколка вече знаех, че съм 16-и, колата ми бе повредена и предимството от шестото място на грида се бе изпарило. Опитваш се да караш като че ли не се е случило, мислиш, че може да имаш друг шанс. Питбордът обаче ти съобщава различна ситуация – сподели Рикиардо.

Той продължи обяснението си с това, че и до настоящия момент не може да забрави напълно лошия си старт.

В някакъв момент ще обърна вниманието си към Барселона, но още не съм стигнал до там – призна пилотът. – Ще изкарам два дни на симулатора, след това отивам във фабриката и после на Муджело за тестовете. Там ще дадем всичко от себе си. Отборът има нови неща за изпробване, много компоненти от Китай и Бахрейн, нуждаещи се от още изпитания. Инженерите вече ми казаха колко много работа ще имаме – допълни австралиецът.

Рикиардо не е карал на Муджело от 2007 г., когато се е състезавал там в италианската Формула Рено. Състезателят на Торо Росо заяви също така, че това е била любимата му писта в тогавашното първенство и все още е в топ 5 за него от европейските трасета.

Изживяването с кола от Формула 1 там ще е изумително – добави Рикиардо.