Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: По-високата ми заплата не означава нищо без резултати

Рикиардо: По-високата ми заплата не означава нищо без резултати

31
0

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо признава, че увеличената му заплата за новия сезон не означава нищо без резултати и не му дава повече комфорт. През миналия сезон австралиецът записа 3 победи, но през този има само едно класиране на подиума.

Това обаче се дължи на по-слабата кола на „Биковете” и отново на отстъпващата като мощност и издръжливост задвижваща система на Рено. Като цяло обаче Рикиардо не е толкова убедителен, колкото миналата година. Тогава той победи категорично съотборника си Себастиан Фетел, а през този напоследък често е побеждаван от новия си съекипник Данил Квят.

„През миналата година беше лесно, защото почти на всяко състезание можехме да се борим за място на подиума. Сега боли когато не можем спорим за победата. Заплатата ми за този сезон е малко по-висока, което е чудесно, но аз съм много по-малко щастлив заради резултатите. Това че получавам повече, не означава нищо за мен сега. Аз карам, з да постигам успехи. Гладът ми за успехи е по-голям отвсякога.”

Рикиардо обаче признава, че доста по-слабите постижения този сезон могат да му бъдат от полза, тъй като ще го направят по-силен като състезател.