Начало Избрани Рикиардо претърпя успешна операция на лявата ръка, пропуска Гран при на Италия

Рикиардо претърпя успешна операция на лявата ръка, пропуска Гран при на Италия

649
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо няма да стартира в Гран при на Италия. Пилотът на Алфа Таури претърпя успешна операция на лявата си ръка, която счупи след катастрофа във втората свободна тренировка в Нидерландия. Тъй като се нуждае от известно време за възстановяване, Рикиардо е принуден да пропусне състезателния уикенд на пистата Монца.

Рикиардо се върна като титуляр по време на рейс уикенда в Унгария. Австралиецът замени Ник де Врис, който бе освободен след само 10 старта с Алфа Таури. Рикиардо финишира 13-ти на Хунгароринг, след което бе 16-ти в Спа

Пилотът на Алфа Таури започна третото си участие през настоящата кампания в F1. За нещастие, той претърпя инцидент по време на втората тренировка в петък. Тогава той се удари в предпазните бариери на трети завой в опит да избегне спрелия автомобил на Оскар Пиастри. В резултат на удара, Рикиардо се оказа с фрактура на метакарпална кост на лявата ръка. Затова той бе принуден да се откаже от участие в остатъка от уикенда на пистата Зандвоорт и бе заменен от Лиам Лоусън.

Вчера Рикиардо претърпя успешна операция в клиника в Барселона. Интервенцията е била извършена от д-р Хавиер Мир. Испанският хирург е добре познат в средите на MotoGP. Именно д-р Мир оперира едната китка на Ланс Строл в началото на сезона и постави специална пластина. Това позволи на канадеца да се включи в първите няколко старта за годината.

В края на вчерашния ден Кристиан Хорнер предостави актуална информация за състоянието на Рикиардо.

„По-рано вчера той претърпя операция. Бяха поставени няколко винта и пластина върху метакарпалната му кост. Всичко мина добре, така че операцията беше успешна. Костта беше счупена на няколко места, но процедурата беше сравнително лесна“, обясни шефът на Ред Бул.

Самият Рикиардо също сподели информация в профила си в Инстаграм.

„Вчеа имах операция и получих първата си метална работа, така че това е доста готино. Големи благодарности на всички, които ми подадоха ръка и поддържаха духа ми. Това не е неуспех, а част от завръщането“, написа Рикиардо в своя профил.

Междувременно д-р Хелмут Марко разкри, че фрактурата на Рикиардо може да не му позволи да се включи и в Гран при на Сингапур.

„По всяка вероятност той ще пропусне и следващите две състезания в Италия и Сингапур. Ще получим потвърждение от лекаря, но честно казано нещата за следващите две състезания изглеждат зле“, каза австриецът.