Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо е със счупване, Лоусън ще го замести

Рикиардо е със счупване, Лоусън ще го замести

3293
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Допълнителният медицински преглед на Даниел Рикиардо е установил, че австралиецът има счупване на лявата ръка вследствие на катастрофата си по време на втората свободна тренировка в началото на уикенда за Гран при на Нидерландия. От Алфа Таури съобщиха, че мястото му ще бъде заето от Лиам Лоусън.

„След днешния инцидент на Зандвоорт, при който Даниел Рикиардо удари бариерата на трети завой, пилотът бе закаран в болница. Бяха извършени допълнителни прегледи. Рентген потвърди, че има счупване на метакарпала на лявата си ръка. Тази контузия няма да му позволи да кара и ще бъде заместен от резервния пилот на отбора Лиам Лосън за остатъка от уикенда“, се казва в изявлението на отбора.

От отбора пожелаха на Рикиардо бързо възстановяване. Освен това допълниха, че изявления относно връщане на австралиеца на писта ще бъдат правени, когато има някаква яснота по въпроса.

Рикиардо катастрофира в началото на втората петъчна тренировка на пистата Зандвоорт. Той не видял сънародника си Оскар Пиастри, който удари своя Макларън секунди по-рано в предпазната бариера на виража на трети завой. Помежду им нямаше никакъв инцидент. Даниел забелязал Пиастри в последния момент, когато вече било твърде късно.

От Ред Бул също пожелаха на Рикиардо бързо да се оправи и увериха Лоусън, който е и техен резервен пилот, че ще се справи. 21-годишният новозеландец ще има само третата свободна тренировка на Зандвоорт, за да се ориентира зад волана на Алфа Таури. Той ще е десетият представител на страната си, който ще се състезава във Формула 1. Последният бе Брендън Хартли, който кара за Торо Росо през 2017 и 2018 г. Най-известният новозеландец в Гран при без абсолютно никакво съмнение е Брус Макларън – прочутият основател на едноименния отбор, един от най-старите и най-успешни екипи в историята на F1.