Начало Избрани Рикиардо пропуска стартовете в Сингапур и Япония?

Рикиардо пропуска стартовете в Сингапур и Япония?

701
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо най-вероятно няма да стартира в Сингапур и Япония. Това твърди Кристиан Хорнер. Според неговите думи, австралиецът се очаква да не вземе участие в следващите два старта за сезона и да продължи възстановяването си. Има огромна вероятност Рикиардо да бъде на линия за състезателния уикенд в Катар.

Рикиардо направи изненадващо завръщане в F1 преди малко повече от месец. Опитният австралиец замени Ник де Врис в Алфа Таури. Нидерландецът бе освободен от младежкия тим на Ред Бул след само 10 състезания

Миналата седмица Рикиардо започна третото си участие през настоящата кампания в F1. За нещастие, той претърпя инцидент по време на втората тренировка в петък, след като се удари в предпазните бариери на трети завой в опит да избегне спрелия автомобил на Оскар Пиастри. В резултат на удара, Рикиардо се оказа с фрактура на метакарпална кост на лявата ръка. Затова той бе принуден да се откаже от участие в остатъка от уикенда на пистата Зандвоорт и бе заменен от Лиам Лоусън.

Рикиардо претърпя операция на лявата ръка преди малко повече от седмица. В момента той продължава възстановяването си. Очаква се той да отсъства от падока на F1 поне още един месец. През това време негов заместник продължава да бъде Лиам Лоусън.

В края на миналия уикенд Хорнер коментира темата за състоянието на Рикиардо. Шефът на Ред Бул призна, че вероятността австралиецът да участва в Сингапур или Япония е на практика нищожна.

„Със сигурност не мисля, че има шанс Даниел да е готов за Сингапур. Това би било малко по-оптимистично за Япония“, сподели Хорнер.

„Възстановяването му върви добре“, продължи Хорнер. „Очевидно има неподвижност на ръката, заради която започва рехабилитация. Видяхме, че при мотоциклетистите бързите завръщания понякога могат да нанесат повече щети. Затова искаме да сме сигурни, че той е напълно здрав, преди да се върне в колата“, каза още шефът на Ред Бул.

Междувременно заместникът на Рикаирдо Лиам Лоусън финишира на 13-то място в първия си старт като пилот от F1. Младият новозеландец остана 11-ти след развяването на карирания флаг в Италия.

„Смятам, че той свърши добра работа. Не съм следил толкова внимателно карането му в Италия. Той направи две спирания, което беше нетрадиционно. Ще трябва да разгледам анализа след състезанието. Все пак смятам, че той се представи много добре“, добави Кристиан Хорнер.