Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Рено притежава всичко, за да има успехи

Рикиардо: Рено притежава всичко, за да има успехи

1360
0

Даниел Рикиардо смята, че на новия му тим Рено не липсва нищо важно, което да е пречка за това екипът да постигне успехи във Формула 1. Австралиецът реши да напусне Ред Бул и да премине в отбора на френския концерн след 5 години при „биковете“.

„Няма нищо специално, което да липсва в отбора, каза Даниел. – Когато подкарам колата, ще знам повече от какво се нуждае тя. Но виждам добри неща в екипа. Те работиха здраво през зимата, което е едно от положителните неща. Работната етика в тима прави добро впечатление.

Важно е да продължим да правим  прогрес. От 2016 г. в Рено са направили изключителни неща и трябва да продължим да се движим по тази траектория. Но няма да е лесно да се придвижим напред и да сме 3-и. Разликата между отборите в топ 3 още е голяма.“

Другият пилот Нико Хюлкенберг пък смята, че екипът на Рено се е развил много за последните 2 години.

Германецът е част от екипа на френския концерн от началото на 2017 година. Първо съотборник му беше Джолион Палмър, а през 2018 г. Карлос Сайнц. Сега Нико отново ще е с нов съекипник –Рикиардо.

„Като отбор, ние се развихме много от началото на 2017 г., каза Хюлкенберг. – Всичко това е част от процеса, който сме започнали, който е нужен, ако искаме да постигнем дългосрочните ни цели. Когато дойдех, инфраструктурата беше още „млада“.

Оттогава постигнахме много и отбелязахме голям прогрес. Аз искам да извадя най-доброто от себе си и да максимизирам потенциала на тима и колата. Важно е да направи добра стъпка напред и постоянно да се представяме по-добре.“