Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо с ново шаси, по-доволен от новия двигател

Рикиардо с ново шаси, по-доволен от новия двигател

43
0

Даниел Рикиардо заяви, че въпреки очакваното наказание от преместване с 10 места назад на стартовата решетка утре, заради използването на пети двигател, е доволен от днешния първи ден на Ред Бул Ринг, а от неделното състезание може да се очаква всичко.

„Като цяло новият двигател е крачка напред по отношение на гъвкавостта и отговаря по-добре и бързо на педала на газта“ – обясни австралиецът, който разполага и с ново шаси този уикенд. Той обясни още, че приема наказанието като нещо нормално и е по-важно да се види напредък в колата отколкото самия резултат.

Съотборникът му Данил Кват, заяви от своя страна, че наистина има напредък, но има и още доста работа по избора на настройки и работата на колата за утре.

Руснакът бе порицан от Чарли Уайтинг по обяд, че пресича линиите на влизане в пита, а допълнително наказание, плюс това за смяната и на неговия двигател, би било много неприятно. Квят бе категоричен, че макар коата му да изостава на правите тук има и бързи завои, каквито той харесва и на тях колата все пак е доста добра и печели време, но при всички случай утре ще е трудно състезание от дъното.

Квят обясни още, че не открива никаква разлика в начина на работа на тима и в атмосферата в Милтън Кийнс след изказването на собственика Диди Матешиц, че губи интерес към Формула 1.

„Не, не мисля че има промяна и че мотивацията е различна, просто имаме твърде много проблеми, за да сме засмени“, обясни младият руснак.