Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо ще тества за Ред Бул на Силвърстоун

Рикиардо ще тества за Ред Бул на Силвърстоун

33
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо ще тества за Ред Бул на Силвърстоун в започващите утре тридневни тренировки на английската писта. Екипът от Милтън Кийнс обяви промени за пробите. Програмата за трите дни е разделена така, че сутрините са дадени на младите състезатели, а следобедите ще са за изпитанията на гуми.

Антонио Феликс да Коща ще е в болида първия и втория ден до обяд, а на третия в колата ще седне Карлос Сайнц младши.

Утре следобед RB9 ще управлява Рикиардо, в четвъртък – Марк Уебър, а в петък – Себастиан Фетел.

Рикиардо е фаворит на съветника на Ред Бул Хелмут Марко за мястото, което Уебър ще освободи в края на сезона. От тима заявиха няколко пъти, че ще обмислят кандидатурите не само на Даниел, но и на Кими Райконен и Жан-Ерик Верн.

Торо Росо пък ще изпробват цели петима състезатели. В сряда Джони Чекото ще кара през целия ден, като той вече има опит с отбора от миналогодишния тест за млади пилоти в Абу Даби. В четвъртък сутринта е ред на Карлос Сайнц младши, който заедно с Да Коща е част от програмата на Ред Бул за млади таланти. Следобед Рикиардо ще прави тестове за настоящия си тим във Формула 1.

Първата половина на последния ден ще е за Верн, а втората – за 19-годишния руснак Даниил Квиат (също част от програмата за млади пилоти на Ред Бул).