Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Стигнахме дъното

Рикиардо: Стигнахме дъното

43
0

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо беше изключително разочарован след финала на Гран при на Канада. Австралиецът финишира едва 13-и, без никакъв шанс да влезе в зоната на точките, като беше и затворен с обиколка от победителя Люис Хамилтън. Преди година именно Рикиардо спечели състезанието, като се възползва от проблемите на пилотите на Мерцедес тогава. Сега обаче темпото му беше изключително лошо.

„Уикендът беше най-лошият ни от началото на годината и то с много, заяви разочарованият пилот на „Биковете” след финала. –  По-рано през сезона си мислех, че сме стигнали до най-ниската си точка на представяне, но днес беше още по-лошо. Не мисля, че в момента знаем от какво имаме нужда и къде да го открием.

Рикиардо също така се оплака от представянето на болида си по време на състезанието, който по думите му е бил сполетян от неочаквани проблеми. 

Говорейки генерално за представянето на колата през сезона, Даниел заяви, че картината е много по-различна от миналия сезон и то не към добро.

„Разочароващо е, преди година нещата бяха по-различни, заяви Даниел. – Ограничени сме откъм мощност и в Канада не бяхме по-бърз в третата част на квалификацията спрямо предишната. В Q3 натисках повече, но сякаш натисках твърде много гумите. Те не бяха готови за подобно нещо. Не можем да намерим работен прозорец, в който да вземем най-доброто от тях. За последните състезания имаме ъпдейти по колата, но честно казано, те не ни донесоха нещо добро. Не мисля, че в момента знаем от какво имаме нужда и къде да го намерим. Може би трябва да погледнем назад и да видим дали нещо фундаментално не липсва. Особено по отношение на шасито не можем да разберем какво се случва, за разлика от миналата година. И тогава не бяхме перфектни, но оттогава не сме напреднали.”