Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо в болница за допълнителен преглед на лявата си ръка

Рикиардо в болница за допълнителен преглед на лявата си ръка

725
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо бе откаран в местна болница в Зандвоорт, където на лявата му ръка да бъде направена рентгенова снимка и допълнителен преглед. Австралиецът пострада при катастрофа в началото на втората свободна тренировка в Нидерландия. Оскар Пиастри удари Макларън-а си в предпазна стена и секунди по-късно сънародникът му, който понастоящем кара за Алфа Таури, катастрофира на метри от него по същия начин. Даниел се разсея заради удара на Пиастри и появилата се предупредителна сигнализация вследствие на първия инцидент. Той призна, че не е видял Оскар, докато не станало прекалено късно, а след това се извини и на отбора си.

Рикиардо каза по радиото преди да слезе от колата, че е ударил ръката си. След това сигнализира на един от маршалите за проблема, за да получи помощ


Беше откаран в медицинския център на пистата. Малко по-късно си тръгна, като лявата му ръка бе превързана. Оттам бе транспортиран в болница за допълнителни изследвания. Засега се предполага, че не е пострадал сериозно.

В случай, че Рикиардо не е в състояние да кара повече този уикенд, то на пистата Зандвоорт е резервният пилот на Ред Бул Лиам Лосън. Алфа Таури все още може да извика и Ник де Врис. Нидерландецът бе изгонен след едва 10 старта, тъй като Хелмут Марко, който го нае след едно състезание миналата година, не бе доволен от представянето му.

Уикендът в Нидерландия е едва трети за Рикиардо в Алфа Таури. Австралиецът се надява престоят му в екипа от Фаенца да е стъпало към завръщане в Ред Бул. Той демонстрира разочарование от собствената си грешка, особено след като Марко се изказа наистина ласкаво за него.

„Ние сме много доволни от представянето на Рикиардо“, заяви на Зандвоорт Марко

„Надявам се да не си е наранил ръката. Закараха го в болница за рентген. Иначе имаме и него, както и Лосън. Винаги трябва да имаш план Б. Искаме да продължим и догодина със [Серхио] Перес, но той трябва и да има необходимото представяне за това“, добави австриецът.