Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: В Сингапур ще се борим с Ферари за подиума

Рикиардо: В Сингапур ще се борим с Ферари за подиума

80
0

Даниел Рикиардо предупреди съперниците, че в Сингапур колата на Ред Бул отново ще се съживи и ще покаже сериозни си прогрес, направен през последните няколко месеца. Въпреки че тимът от Милтън Кийнс все още страда от липса на мощност, голям напредък в аеродинамичното представяне доведе до това колата да бъде отново една от най-добрите в решетката. Затова Рикиардо е обнадежден от потенциала на пакета за трасето Марина Бей, където мощността не е толкова важен фактор.

„Можем да отидем в Сингапур с увереност, заяви Даниел. – Мисля, че колата става все по-добра и по-добра в последните състезания и тя ще се върне към живота в това състезание. Надявам се, че ще можем да се борим с Ферари за подиума.”

В последното състезание в Италия Рикиардо стигна до 8-ата позиция след старт от дъното на решетката. Постижение, което той счита за толкова добро, колкото класиране на подиума. Австралиецът изпревари Маркус Ериксон на последния завой.

„Беше яко, малко като през миналата година, заяви Даниел. – Имахме добро темпо в края, като успяхме да изкараме по-дълго в първата серия от обиколки. Можехме и още повече, но трябваше да „покрием” Квят, който спря по-рано. Знаехме, че ще имаме проблеми на правите и ще бъде трудно да влезем в топ 10 с нашия пакет. Но отново съм много доволен от шасито. Държеше се много добре. Затова да се класирам 8-и надхвърли нашите очаквания. Като изпреварих Ериксон накрая, усмивката ми стана по-голяма.”