Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Винаги има какво да подобриш в карането си

Рикиардо: Винаги има какво да подобриш в карането си

24
0
Даниел Рикиардо,Хунгароринг

Даниел Рикиардо е основен кандидат за мястото в Ред Бул през 2014 г. и не случайно по време на срещата с медиите на Хунгароринг бе заобиколен от доста журналисти. Въпросите относно бъдещето му не спират, а той е категоричен, че единственото нещо, което зависи от него, е да показва силно каране през сезона.

Той е един от младите пилоти във Формула 1 и непрекъснато трупа опит в спорта затова ми беше интересно да разбера през какво е минал до момента. На въпрос на ClubS1 за надпревара, която му е дала важен урок, австралиецът отговори:

Състезание, което се отличава, е Бахрейн миналата година (тогава той се класира 6-ти в квалификацията, но завърши 15-ти, б.а.). В събота показахме скорост, но точките се раздават в неделя и хората запомнят този резултат. Скоростта в една обиколка не е достатъчна. Трябват ти умения в състезанието и спокойствие. Също така опит и агресивност, за да останеш на мястото си. Тогава все още бях завладян от Формула 1 и от мисълта, че съм напред в решетката, толкова рано в кариерата ми. Отнема известно време, за да стигнеш нивото на другите пилоти. Мисля, че това идва с опита, а аз определено вървя по този път.

Мислиш ли, че има нещо, което да подобриш в карането си?

Да, винаги има какво до подобриш. Мисля, че ако попитате (Себастиан) Фетел, той ще отговори същото. За мен това са състезанията. Тази година имах някои по-добри, но целта ми е да продължавам да се развивам. Да печеля позиции в първите обиколки, а не да ги губя. Дори детайли като влизането и излизането от бокса, има доста неща.

Относно темпото на Торо Росо на Хунгароринг Рикиардо коментира, че не са доволни от колата и че ще имат нужда от късмет, за да се класират по-напред в колоната.

Имаме няколко новости по колата този уикенд, но честно казано не сме настроили това, което донесохме, както трябва, за да работи добре. Вероятно знанията ни за това, с което разполагаме, не са достатъчни, за да кажем: „Ако направим това, ще спечелим секунда”. Изглежда, че представянето ни при по-топли условия не е добро. Не казвам, че винаги ще е така, но това е положението за момента. Темпото ни в дълга серия от обиколки беше доста слабо. В неделя ще е по-топло, така че трябва да намерим решение – допълни той.

След състезанието в Унгария предстои триседмична почивка за отборите и пилотите, която според състезателя на Торо Росо винаги е необходима, за да могат всички в отбора да се върнат по-свежи за втората половина от сезона:

След този уикенд ми предстои снимачен ден с екипа. След това ще си почина през седмицата. Ще комбинирам почивката с работата. Първо ще презаредя батериите, а след това седмица преди Спа ще се съберем с момчетата, за да решим какъв ще е планът ни за атака за следващите 5 месеца. Мисля, че свободното време е добро за всички. Отборът е толкова лишен от сън по време на състезателните уикенди. Мисля, че неща като наваксването на сън и пренастройването на ума са малко подценени. Според мен е важно за момчетата да си починат. Хубаво е да има седмица, в която да не мислиш за Формула 1 и когато се върнеш, си отпочинал и имаш нови идеи. Връщаш се една стъпка назад, за да направиш две крачки напред след това.