Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Всички сме съперници, но не ти трябва мишена на гърба. Не...

Рикиардо: Всички сме съперници, но не ти трябва мишена на гърба. Не е нужно да си създаваш врагове

1138
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо все още не е говорил с Ланс Строл след удара от пилота на Астън Мартин, който го изхвърли от Гран при на Китай. Канадецът не внимаваше в колоната зад кола за сигурност и торпилира болида на Виза РБ. Първоначалната му реакция бе особено остра – той нарече Рикиардо „идиот“. Австралиецът се вбеси, когато разбра за това и наруга съперника си от Астън Мартин. Вече в Маями той погледна на ситуацията от по-философска гледна точка.

„В по-добро настроение съм, защото пак сме на писта и ни предстои да се състезаваме. В Китай бях свръх разочарован. Всяко отпадане е супер разочароващо, но това бе особено неприятно“, коментира Рикиардо.

„Ако той каже: „Съжалявам, моя грешка“, бих приел извинението, защото не съм чак такъв задник. Строл обаче е убеден, че не е сторил нищо погрешно – това демонстрира, че нямаме какво толкова да си кажем. Ако седнем един до друг на пилотския брифинг и той иска да поговорим, няма да го игнорирам или нещо подобно.“

„Като по-млад бях може би по-голям инат и не се извинявах за някои неща, които бяха моя грешка. През последните години обаче, дори вината да е 50-50, винаги казвам: „Съжалявам, че ти съсипах състезанието“. Като с Кевин [Магнусен] в Бразилия или Юки [Цунода] в Мексико, когато бях в Макларън през 2022 г. Тогава не смятах, че съм виновен. Въпреки това реших да му пратя съобщение и да изчистя нещата от моя страна.“

„Всички сме съперници, но не ти трябва мишена на гърба. Не е нужно да си създаваш врагове“, каза Рикиардо

„Няма да стигам дотам да твърдя, че Ланс е враг или нещо подобно. Беше инцидент, продължаваме нататък. Когато нещо се случи на пистата обаче, да го изговорим, не е нужно да се случва нещо повече. В тази ситуацията и ако аз не бях видял него, щях да му изпратя съобщение и да му напиша: „Ей, човече, извинявай. Блях настрани, ти спря рязко и ме стресна“. Както и да е, всичко е наред. Продължаваме напред“, каза още Рикиардо.

Самият Рикиардо пък е с наказание три места назад на стартовата решетка заради това, че изпревари Нико Хюлкенберг по време на Гран при на Китай при сейфти кар на пистата.