Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо за Строл: Майната му на този! И съм мил с тази...

Рикиардо за Строл: Майната му на този! И съм мил с тази реплика!

2833
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо наруга зловещо Ланс Строл, след като при интервютата за телевизиите му казаха за репликата на канадеца по негов адрес. Пилотът на Астън Мартин торпилира австралиеца в ситуация на верижна реакция. Колите зад Фернандо Алонсо трябваше да реагират при единия рестарт по време на Гран при на Китай, когато испанецът блокира колелата. Строл не видя какво се случва, връхлетя върху колата на Виза РБ и след това нарече Рикиардо „идиот“, който бил скочил върху спирачките. Впоследствие канадецът получи 10 секунди наказание за инцидента.

„Взех да се успокоявам вече и тогава ми казаха какво мислел Ланс за инцидента. Очевидно съм идиот и вината е моя! Това ме вбеси, защото всъщност ситуацията е кристално ясно, а и беше зад сейфти кар. Единственото, което трябва да правиш, е да гледаш автомобила пред себе си“, заяви Рикиардо.

„Ще сторя всичко по силите си да не кажа точно това, което искам да кажа. Но майната му на този! И съм мил с тази реплика!“, продължи видимо ядосаният Рикиардо

„Не е като просто да ме докосна, спука гума или нещо – той се навря под колата ми. Блъсна ме здраво. Не беше някакво неразбиране и леко чукване. В крайна сметка за мен най-важното е той да разбере станалото и да си вземе поука. Всички сме правили грешки. И аз, и всички останали. Ще е добре да разбере, че съсипа не само своето, но и моето състезание“, каза още Рикиардо.

След финала Строл настоя, че инцидентът се дължал на „лош късмет“. Той каза още в състезанието, че наказанието е несправедливо.

„Санкцията беше наложена заради това, че ударих Рикиардо. Но в ситуацията, при която го блъснах отзад, не всичко беше нормално. Имаше странен домино ефект през колоната. Не, не обвинявам него. Всичко просто скочиха на спирачките, а той просто бе пилотът пред мен. Не мисля, че спря повече в сравнение с другите. Както споменах, получи се домино ефект“, коментира Строл.

Строл има предвид, че при разглеждането на ситуацията стюардите са взели предвид само крайния резултат – ударът с Даниел. По принцип от ФИА твърдят, че рейс контролът не разглежда последствията от инцидентите. Стюардите постановиха, че канадецът трябвало да внимава повече за поведението на болидите пред себе си. Те са убедени, че ако го бе сторил, Строл е щял да успее да спре.

Рикиардо и Нико Хюлкенберг бяха извикани при стюардите след състезанието. Разследва се дали не са изпреварвали зад кола за сигурност. Пиер Гасли също ще ходи при стюардите заради ситуацията, при която колата му изпадна от повдигача при спиране в бокса и удари механик.