Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Всичко за мен приключи след старта

Рикиардо: Всичко за мен приключи след старта

1848
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг. снимка: Рено

Даниел Рикиардо очаквано беше разочарован от развитието на домашната си Гран при на Австралия. Пилотът на Рено не завърши надпреварата. Състезанието за него обаче на практика приключи след старта.

Той потегли отлично от 12-а позиция. Но опитвайки се да изпревари Перес, мина през тревата и счупи предното си крило. Наложи се смяна, а в 28-ата обиколка Даниел получи инструкция да се прибере в бокса окончателно.

„Всичко приключи след старта, обясни Рикиардо. – Потеглих добре и видях, че има място от вътрешната страна. Перес беше до мен и се опита да защити позицията си. Аз отидох още в страни в тревата. Но там имаше голяма неравност, канавка или нещо такова.

Минах през нея и състезанието ми приключи. Това беше ужасна липса на късмет. Не знам какво точно доведе до окончателното ми отпадане, но преди него състезанието ми в голяма степен беше свършило.“

Другият пилот на Рено Нико Хюлкенберг завърши 7-и и донесе важни точки за Рено.

Той направи добър прогрес от 11-ата позиция на грида. В края задържа зад себе си Кими Райконен, но пък изостана на цяла обиколка от победителя.

„Това е добър старт на сезона със солиден брой точки, каза германецът. – Беше сложно състезание. Особено последните 10 обиколки. Бях под напрежение и трябваше да се боря, за да задържа 7-ото място. Доволен съм, че успях.

Стартът и първата ми обиколка бяха ключови за крайния резултат. Но имаме много работа за вършене. Трябва да намерим още скорост и особено да подобрим баланса.“