Начало Moto News Ринс и Сузуки щастливи от успеха на COTA

Ринс и Сузуки щастливи от успеха на COTA

261
0
Алекс Ринс
Алекс Ринс; снимка: Сузуки

Алекс Ринс и тимът му Сузуки се радваха неимоверно много на победата си в третия кръг от шампионата на MotoGP за 2019 г. Състезанието бе на пистата Circuit of the Americas в Тексас (САЩ).

Ринс зае пета позиция още в началото на надпреварата

Той стигна топ 3 и малко след това стана втори, когато 11 обиколки преди финала Марк Маркес падна. Пилотът на Сузуки планира внимателно тактиката си и успя да изпревари Валентино Роси, след което триумфира за първи път в MotoGP. Успехът му е първа победа за Сузуки от Силвърстоун 2016 г.

„Невероятно е! В загрявката опитахме различни настройки, не се получиха според очакванията ни, така че върнахме предишните реглажи и спечелихме! Направо останах без думи!”, радваше се Ринс след финала.

Той отбеляза, че се е справил с натиска на съперниците, въпреки че е имал известни проблеми в последните обиколки.

„Чувствата ме връхлетяха изведнъж след пресичането на финала. Огромно благодаря на всички в отбора ми, в Япония, на хората около мен!”

Съотборникът му Хоан Мир направи фалстарт, а на финала бе 17-и

„Видеото показва, че мръднах малко преди светлините, но не спечелих нищо от това. Така или иначе, наказанието е преминаване през питлейна. Без този проблем резултатът ми можеше да е силен. Но съм доволен от темпото и мотора си. Искам да поздравя Алекс, защото свърши изумителна работа. Целият отбор ще продължи да се труди, за да е още по-конкурентоспособен”, каза Мир.

Техническият шеф на екипа Кен Каваучи отбеляза, че и моторът на Сузуки, и Алекс Ринс са претърпели сериозно развитие през последните месеци.

„Най-после успяхме да демонстрираме резултатите от подобренията”, допълни той.

„Прекрасно постижение за всички – и във фабриката в Япония, и в отбора. Прекрасно е и за Алекс, тъй като е още едно доказателство, че е пораснал и е по-добър”, каза и тийм мениджърът Давиде Бривио.

„Той претърпя множество контузии, когато дойде при нас. След това обаче се труди упорито и си заслужи успеха. Сега мога да кажа, че целта ни за сезона бе победа и я постигнахме в третата надпревара.”