Начало MotoGP News Ринс остава реалист въпреки победата в Тексас

Ринс остава реалист въпреки победата в Тексас

178
0
Алекс Ринс, LCR Хонда
Алекс Ринс, снимка LCR

Алекс Ринс остава реалист въпреки победата в Тексас. Пилотът на LCR Хонда е категоричен, че отборът е заслужавал да спечели надпреварата в САЩ. Испанецът също така смята, че трябва да бъде здраво стъпил на земята в следващите стартове от сезон 2023 в MotoGP.

Ринс спечели хаотичното състезание в Остин. Състезателят на LCR Хонда потегли от втора позиция и пое водачеството след отпадането на Франческо Баная. Това бе общо шести успех за Ринс в клас MotoGP и първи с мотор на Хонда. Успехът на испанеца сложи край на серията без победа за японския производител, започнала в края на сезон 2021. В допълнение, това бе и първи успех за отбора на Лучо Чекинело в кралския клас от Гран при на Аржентина 2018

Ринс остава реалист въпреки победата в Остин. Пилотът на LCR Хонда смята, че трябва да подходи към предстоящите състезания „със същия манталитет“, както преди началото на Гран при на Америка.

„Много съм горд, защото свършихме страхотна работа през целия уикенд“, сподели Ринс малко след края на състезанието в неделя.

„Това бе едва третата надпревара за нас. Честно казано съм щастлив, защото създавам базата си и тя работи доста добре, особено този уикенд направихме крачка напред, както и в Аржентина.“

„‘Стъпка по стъпка се доближаваме до челото. Честно казано състезанието не толкова лесно, защото Пеко показа добро темпо“, продължи Ринс. „Просто се опитвах да намаля разликата в първия и втория сектор, като поемах известен риск. След това той катастрофира, а аз се опитах да остана концентриран, защото се озовах в челото и си казах „уау, да го направим.“

„В крайна сметка успяхме да го направим и записахме стотния подиум за LCR. Това е отбор, който заслужава много. Те ме посрещнаха с отворени обятия още когато пристигнах за първи при тях.

„Трябва да влезем в следващите състезания със същия манталитет и с крака здраво стъпили на пода. Сигурен съм, че ще започнем от нулата, защото това е напълно ново предизвикателство за мен. Затова нека се опитаме да създадем отново нашата база и да продължим да се развиваме“, добави пилотът на LCR Хонда.

Ринс беше единственият състезател на Хонда, който финишира състезанието в Тексас. Останалите пилоти на японския производител претърпя инциденти и отпаднаха.