Начало MotoGP News Ринс пропуска и Гран при на Великобритания

Ринс пропуска и Гран при на Великобритания

152
0
Алекс Ринс
Алекс Ринс, снимка LCR

Алекс Ринс пропуска и предстоящата Гран при на Великобритания в MotoGP. Пилотът на LCR Хонда няма да вземе участие в състезателния уикенд на пистата „Силвърстоун“ в началото на август, тъй като продължава възстановяването си от травмата, която получи в Гран при на Италия.

Ринс претърпя тежка катастрофа по време на спринтовото състезание в Италия. В резултат на това той получи фрактура на десния глезен. Това го принуди да пропусне основния старт в Муджело, както и уикендите в Германия и Нидерландия. Петкратният победител в MotoGP претърпя две операции и продължава възстановяването си. Очакванията са той да се завърне най-рано в рейс уикенд в Австрия, който ще се проведе след един месец

Първоначално целта на Ринс и LCR Хонда бе испанецът да се завърне на Силвърстоун. Но според думите на Лучо Чекинело, Ринс все още не е готов да се върне върху мотора.

„Алекс Ринс няма да се състезава на Силвърстоун“, заяви Чекинело пред Speedweek. „Възстановяването му върви много добре. Но въпреки това не знам кога той ще може да се състезава отново и кога ще се върне върху мотора.“

Собственикът на LCR Хонда добави, че датата на завръщането му ще бъде обмислена най-рано през първата седмица на август. „Тогава Алекс за първи път ще може да натовари счупения си крак. Ако се чувства добре, той ще се върне по време на уикенда Шпилберг през август. Ако не, това ще се случи в началото на септември в Барселона. Все още не знаем със сигурност“, добави собственикът на LCR Хонда.

Чекинело все още не е обявил кой ще замести Ринс на Силвърстоун. Очаква се това да бъде някой измежду Щефан Брадл и Икер Лекуона.

Бъдещето на Ринс в LCR Хонда е под сериозен въпрос. Испанецът не е никак доволен от отношението на японския производител към него. Според различни източници, петкратният победител в MotoGP е много близо до преминаване в Ямаха. Там той ще замени Франко Морбидели. Италианецът се очаква да напусне японската марка и да се премести в отбора на Валентино Роси.