Начало MotoGP News Ринс упрекна стюардите на ФИМ

Ринс упрекна стюардите на ФИМ

266
0
Aлекс Ринс, Сузуки
Aлекс Ринс, снимка Сузуки

Алекс Ринс упрекна стюардите на ФИМ. Пилотът на Сузуки смята, че те не са достатъчно компетентни и призова за промени след сблъсъка на първи завой с Такааки Накагами по време на Гран при на Каталуния.

Ринс счупи една от своите китки, след като Накагами катастрофира в подхода към първи завой след старта на състезанието. Състезателят на LCR Хонда отнесе колегата си от Сузуки и удари своята глава в задната гума на Франческо Баная. Италианецът бе невредим от този тежък инцидент.

Алекс Ринс бе изстрелян във въздуха и се приземи доста тежко. Неговият колега от тима на LCR Хонда ще остане в болницата през нощта, след като удари с лицето си задното колело на Банaя. 

Това е втори пореден сблъсък между Ринс и Накагами, който бе определен като един от  „най-опасните пилоти в MotoGPот испанеца след сблъсъка на пистата Муджело. Японецът така и не получи наказание. Стюардите на ФИМ определиха маневрата в Каталуния като състезателен инцидент и не предприеха допълнителни действия.

Това разгневи Ринс, който призова за смяна на състава на комисарите по безопасността.

„Най-искрено се надявам Така да е добре, защото го видях в болницата. Лицето му не изглеждаше никак приятно“, каза Ринс.

Но той не може да продължава така. Никога не искате някой съперник да се контузи. Мисля, че той твърде много надцени възможностите си. Това е първото нещо, което искам да кажа. Но второто е, че това поведение е неприемливо.“

Искам да кажа, че не можем да продължаваме така. Ръководството на състезанието и стюардите нямат логика в последвалите действия. Те казаха, ченяма да има по-нататъшни последствия.“

„Вече казах на Фреди [Спенсър] в Муджело, че според мен трябва да има наказания като това на Дениз Ончу от клас Moto3. Той получи забрана да участва в две състезания.“

„Това е лудост. Вчера се видя, че стюардите не са на нивото на MotoGP.“

Накрая неговият мотор ме докосна и аз полетях толкова лошо. Мисля, че лявата ми китка е счупена. В момента не мога да в движа много.“

„Много ми е много тъжно за решението, което взеха стюардите на ФИМ. Имахме невероятно темпо в Барселона, но….“, завърши Алекс Ринс.