Начало Автомобили RMC Scorpion

RMC Scorpion

43
0

Ronn Motor Company избраха автомобилното изложение SEMA в Лас Вегас, за да представят своя Scorpion. Автомобилът е задвижван от водород – но не по онзи доста тежък начин, който е и труден за произвеждане.

RMC са свързали 3.5-литров V6 двигател на Honda заедно с инжекционна система на водородно гориво. Системата събира вода в 5-литров резервоар, като я разделя на водородни и кислородни атоми. След това комбинира водорода с бензин и инжектира сместа в колектор, където се смесва и с въздух. Системата, наречена H2GO, видимо редуцира нужното количество гориво, като това става, без да се жертва динамика и без да е нужно да се зарежда с водород.

В момента на автошоуто SEMA има два представителя на Scorpion – стандартната версия с мощност от 300 к.с., както и по-спортният вариант, предоставящ мощност от 450 к.с. благодарение на двойното турбо. Съответно ускорението за двете версии до 100 км/ч ще трябва да отнема 4.5 и 3.5 секунди. Удивителното е, че разходът на гориво и на двете версии ще бъде малко над 6 л/100 км.

Автомобилът е сглобен на базата на ултралеко хромово шаси, обвито във въглеродна каросерия. Иначе двигателят препраща въртящия момент към задните колела посредством шестстепенна трансмисия с доста къси предавки. Освен това има и диференциал с ограничено приплъзване. И всичко това е побрано в по-малко от 1000 кг – 998 да сме точни.

Засега няма никаква информация за производство на Scorpion, но една стартова цена от 150 000 долара би могла да се очаква, като ще се добавят поне още 100 000 долара за версията с мощност от 450 к.с.