Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Робърт Шварцман най-бърз във финалния ден от теста на Яс Марина

Робърт Шварцман най-бърз във финалния ден от теста на Яс Марина

4428
0
Робърт Шварцман
Робърт Шварцман, снимка Хаас

Робърт Шварцман финишира на първа позиция във втория и финален ден от следсезонния тест на пистата Яс Марина. Пилотът от Академията на Ферари бе зад волана на Хаас VF-21, завъртя 130 тура и записа най-добрата обиколка за 1:25.348. Времето на руският състезател бе записано с гуми от сезон 2021. Всички останали пилоти бяха на пистата с новите 18-инчови гуми, които ще влязат в употреба от следващата година.

На всички отбори бе разрешено да използват млади пилот само в един от двата тестови дни. Всички тимове в шампионата, с изключение на Хаас решиха да направят това през вчерашния ден.

Шварцман излезе начело около 40 минути преди финала на теста. Вицешампионът във Формула 2 изпревари с около половин секунда Ландо Норис от екипа на Макларън. Британецът направи повече от 100 обиколки, карайки модифицирания MCL35M с гуми за 2022. Норис започна деня изпробвайки нова светлинна LED система на капаците на задните колела на своя болид. Това бе технология, която вероятно ще се използва в шампионата през следващите години.

Себастиан Фетел също взе участие в днешния ден. Германецът имаше проблем с хидравликата на своя Астън Мартин, което доведе до червен флаг в началото на деня. В следобедните часове Фетел направи повече от две състезателни дистанции и завърши деня на трета позиция, изоставайки с малко повече от една секунда от времето на Шварцман.

При Мерцедес Джордж Ръсел отново трупаше повече километри, а Хамилтън отново отсъства от бокса. Британецът финишира четвърти и бе много близо до времето на Фетел.

Петото място зае Пиер Гасли от тима на Алфа Таури, следван от Карлос Сайнц с Ферари. Двамата състезатели завъртяха около 150 обиколи на пистата Яс Марина.

Зад тях Фернандо Алонсо представяше отбора на Алпин и направи 124 обиколки. Новият пилот на Алфа Ромео Гуаню Жу продължаваше да трупа опит с болид от F1 и завърши деня осми. Китаецът изпревари с малко повече от десета Серхио Перес от Ред Бул, а последната позиция бе окупирана от Пиетро Фитипалди, който замества заразения с коронавирус Никита Мазепин. Пилотът от бразилски произход остана на повече от 3 секунди зад Шварцман. Отборът на Уилямс не взе участие във втория ден от тестовете, защото не разполагаше с модифициран болид.