Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Родната къща на Енцо Ферари в Модена вече е музей

Родната къща на Енцо Ферари в Модена вече е музей

151
0
Енцо Ферари

Нова светиня за феновете на Ферари: днес родната къща на легендарния основател на марката Енцо Ферари в Модена ще бъде отворена като музей, в който посетителите ще могат да научат много за историята на Ферари, за живота и дейността на Ил Комендаторе.

Музеят се простира на 5000 кв. метра, в който е включена къщата и значителна площ около нея. В проектирано от архитекта Ян Каплицки хале ще бъдат изложени 20 различни превозни средства на фирмата от различни епохи.

Павилионът е с иновативни интериорни решения и осветление. До него пък се намира сграда, в която си съседстват магазин, ресторант и дигитално информационен център.

В различните кътове в къщата са документирани различни фази от живота на Енцо Ферари, от неговото раждане до триумфалните победи на различните коли на фирмата. В снимки е проследен целият жизнен път на починалият през 1988 г. на 91 години италианец.

Разходите за преустрояването на къщата са поети от търговската камера, общината в Модена и разбира се фирмата Ферари. Те се оценяват на 18 млн. евро. Музеят е отворен целогодишно и се очакват по 200 хил. посетители на година.