Начало Автомобили Rolls Royce RR4

Rolls Royce RR4

61
0

Rolls Royce представи във вторник първите скици на своя предстоящ по-малък седан, известен засега като RR4. Новият модел трябва да бъде пуснат в производство като представител на моделната 2010 година и ще бъде по-малък от настоящия Phantom, като ще бъде задвижван от чисто нов двигател. Въпреки че се очаква моделът да споделя доста общи неща със следващото поколение на BMW 7-Series, то ключови компоненти като платформата и новия двигател ще бъдат уникални за Rolls Royce.

Фабриката в Гудууд бе напълно преустроена, за да може да побере и производството на RR4, като отделите за боядисване, обработка на дърво и на кожа са допълнително разширени. Освен това има и втора поточна линия. Очаква се броят продадени автомобили Rolls Royce да се удвои с представянето на новия седан, като само през първата година трябва да се появят 800 коли.

Очаквайте колата да влезе в производство в края на следващата година, като цените ще бъдат някъде между 250 000 и 300 000 долара. Някъде през следващата година трябва да се появят и допълнителни детайли и снимки за бъдещия модел.