Начало Автомобили Rolls-Royce ще реши тази година дали да прави ултралуксозен SUV

Rolls-Royce ще реши тази година дали да прави ултралуксозен SUV

50
0

Rolls-Royce Motor Cars ще реши тази година дали да навлезе в пазарния сегмент на ултралуксозните SUV-ове.

Главният изпълнителен директор на компанията Торстен Мюлер-Отвос обясни, че ще бъде обявен нов кабриолет, който ще излезе в средата на 2016 г. Марката търси начин да увеличи продажбите си след пет поредни години рекордни резултати по отношение на реализираните автомобили.

– Имаме прогрес по отношение преценка на опциите и в разбирането как би могъл да проработи подобен проект, какво е необходимо да се направи при евентуално решение да се изпълнява и т.н. – каза Мюлер-Отвос.

Rolls-Royce продаде през 2014 г. повече автомобили, отколкото през цялата си 111-годишна история. Ръстът е 12% (4063 броя). Безпрецедентен брой потребители са избрали също така ексклузивни персонализирани допълнения към и без това луксозните автомобили.

Rolls-Royce има повече продадени модели на стойност поне 200 000 евро, отколкото който и да е друг автомобилен производител. Най-големият пазар на компанията остава САЩ пред Китай, Обединените арабски емирства, Великобритания. Дилърството с най-високи продажби за 2014 г. е това в Абу Даби. През годината бяха отворени и шест нови шоурума – в Мексико Сити, Калгари, Канада, Австралия. Общият им брой понастоящем е 127.