Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ромейн Грожан изглежда спокоен

Ромейн Грожан изглежда спокоен

49
0

Въпреки че буквално бе залят от интереса на журналистите, младият Ромейн Грожан изглежда доста спокоен и уравновесен преди своя дебют във Формула 1. Моторхоумът на Рено не можа да побере журналистите, които днес искахме да говорим с него. Младежът дори не успя да се оправи с микрофона на екипа и говори без него, но каза наистина доста смислени неща за дебютант. Той например напълно отказа да коментира думите на своя предшественик Нелсън Пикет след освобождаването му от отбора и заяви, че не бил чел нито интернет, нито вестници.

Според него успех в дебютния му старт би бил едновременно близко време до това на Фернандо Алонсо и предна позиция.

В тази връзка според Грожан той не би могъл да има по-добър съотборник за секундант в първия му състезателен уикенд във Формула 1 и младежът не се притеснява от това, че тимът е изграден около двукратния световен шампион.

Новият пилот на Рено е наясно и с друго: че трябва непременно да се представи добре в идващите 7 състезания, защото не би могъл да гледа на тях като на подготовка за 2010 г.

Грожан бе откровен за онова, което му казал Флавио Бриаторе – а то било да направи най-добрата обиколка, на която е способен и изобщо да направи всичко, което може.

Макар да идва само след 4 аеротеста на прави участъци за 2 години (3 тази година и 1 мината година), Грожан се надява, че няма да има проблеми със завоите.