Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Денис: Ако Люис иска да побеждава, може да го стори с...

Рон Денис: Ако Люис иска да побеждава, може да го стори с Макларън

49
0
Рон Денис,Фил Прю

Рон Денис е убеден, че победата на Люис Хамилтън в Гран при на Италия е подсилила позицията на отбора в преговорите с пилота за нов договор. Той бе в бокса на Монца, откъдето проследи уикенда и надпреварата, а след финала заяви, че успехът отново демонстрира силните страни на отбора.

Уикендът в Италия премина под знака на слуховете за евентуално преминаване на Хамилтън в Мерцедес. Днешният успех пък е трети поред за Макларън след победите в Унгария и Белгия.

Първо позицията си изказват акционерите, след това бордът и накрая Мартин (Уитмарш) трябва да уточни крайното положение – разясни Денис процеса за взимане на решение. – Би било абсолютно неподходящо да казвам каквото и да е, което би подкопало усилията на Мартин. Негова работа е да постигне желаното от нас и съм сигурен, че сега се намира в още по-добра позиция след поредната демонстрация на това колко силна е колата ни. Ако Люис иска да печели, то той може да го стори с Макларън.

Световният шампион за 1996 г. Деймън Хил закачи Денис за историята, според която Хамилтън си иска купите и това може да се окаже препъни-камък в преговорите.

– Доста се изговори по този въпрос, но всъщност това никога не е било проблем. В екипа винаги сме намирали компромиси. В крайна сметка първо трябва да спечелиш, а кой какво получава след това е предмет на дискусии – допълни Денис.