Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Денис бе посветен в рицарство, Хорнер също получи признание от британския...

Рон Денис бе посветен в рицарство, Хорнер също получи признание от британския крал

1000
0
Рон Денис

Рон Денис бе посветен в рицарство. Бившият главен изпълнителен директор на Макларън получи това признание от крал Чарлс III заради постиженията му в автомобилната индустрия и благотворителността. Междувременно Кристиан Хорнер също получи признание от британския крал. Шефът на Ред Бул бе повишен с още една степен в ордена на Британската империя и вече е много близо до това да бъде наричан „сър“.

Снощи беше разкрит традиционният списък с хора, които са получили почести от крал Чарлс III. В него бе и името на Рон Денис. Британецът беше обявен за носител на рицарско звание за заслуги към индустрията и благотворителността. Това се дължи и благодарение на настоящата му работа като председател на Podium Analytics и Tommy’s Campaign

Преди това той Рон Денис получи орден на Британската империя (CBE) за приноса си към автомобилните състезания. 76-годишният мениджър ръководеше Макларън в продължение на повече от 30 години. Разбира се, той има заслуга за множество от успехите на тима в F1. Под негово ръководство Макларън спечели титли с пилоти като Ники Лауда, Ален Прост, Аертон Сена, Мика Хакинен и Люис Хамилтън.

Денис се оттегли напълно от участието си в Макларън през 2017 г. Британецът съсредоточи вниманието си върху други бизнес интереси, които включват работа за правителството на Обединеното кралство.

Преди това Денис е бил посланик на бизнеса в Обединеното кралство от 2010 до 2019 г. Той е бил и съпредседател на Консултативния панел за иновации в отбраната към Министерството на отбраната.

Междувременно Кристиан Хорнер също получи отличие от британския крал. Шефът на Ред Бул бе произведен в офицер на Британската империя през 2013 г., когато неговият тим радваше на серия от четири последователни титли от 2010 г. насам.

Тази година Хорнер помогна на Ред Бул да проведе една от най-доминиращите кампании в историята на F1. Тимът от Милтън Кийнс спечели 21 от общо 22 старта през кампанията. „Червените бикове“ също така триумфираха за втора поредна година при конструкторите и за трета при пилотите. Заради тези успехи, 52-годишният мениджър той бе издигнат в ранг Командор на Ордена на Британската империя (CBE)

„Преди десет години не очаквах да ми бъде връчен Орденът на Британската империя. Получаването на тази втора награда – CBE – е огромна благодарност и дълбока чест за мен“, сподели Хорнер.

„Голяма привилегия е да ръководя и да работя заедно с такъв феноменален отбор като Ред Бул Рейсинг. Радвам се и да работя в индустрия, която допринася толкова много за икономиката на Обединеното кралство.“

„Гордея се изключително много с това, което постигнахме с Ред Бул в F1, както и в по-широката сфера на високите технологии. За мен е огромна чест да получа признание за тези усилия.“

„Наградата идва след сезон, в който Ред Бул грабна победата в 21 от 22 състезания по пътя към спечелването на двете шампионски титли и осигуряването на първите две позиции в шампионата на пилотите за първи път в историята на организацията. Не мисля, че някога ще видим повторение, със сигурност не и в този живот, на това, което успяхме да направим тази година с автомобил, който постигна такава доминация като RB19“, каза той в коментарите си в края на сезона миналия месец.