Начало Автомобили Рон Денис и Перес ще представят Р1 в Женева

Рон Денис и Перес ще представят Р1 в Женева

25
0
Серхио Перес

Председателят на McLaren Group Рон Денис и пилотът на Макларън във Формула 1 Серхио Перес ще представят новия спортен автомобил на компанията на автомобилното изложение в Женева следващата седмица.

От Уокинг разкриха някои подробности за колата, като например тези, че ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема по-малко от 3 секунди. Създателите на новия суперавтомобил проучваха през последните месеци как потребителите възприемат модела и реално не са правили почти никакви промени по него.

Това ще е първа официална поява на Денис и Перес заедно. В момента мексиканецът се подготвя заедно с отбора за предстоящия сезон на последните тестове от предсезонната подготовка във Формула 1 на пистата Каталуния в Барселона.

Р1 е последното творение на McLaren Automotive. След създаването си през 2010 г. компанията представи автомобилите 12C и 12 Spider, като плановете й са да създава нов модел всяка година. Марката се разраства и с откриването на нови шоуруми по цял свят.

Една от най-силните й страни е връзката с едноименния отбор от Формула 1 и използването на технологии от най- високотехнологичната моторспорт категория в серийните автомобили.