Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Apple преговаря да купи Макларън, от Уокинг отричат

Apple преговаря да купи Макларън, от Уокинг отричат

64
0

Apple може да купи тима на Макларън, съобщава авторитетното британско издание Financial Times. Според информацията технологичният гигант проявявал интерес към Макларън Груп, който включва екипът от Формула 1, приложния технологичен център и центъра за производство на спортни серийни автомобили.

Последният е произвел 1 654 коли през миналата година, генерирайки приходи от 450 млн. паунда. Преговорите били започнали преди няколко месеца. Макларън Груп може да бъде оценена на между 1 и 1,5 милиарда паунда, смятат източниците.

Това би превърнало сделката в най-голямото придобиване за Apple от покупката на основаната от Доктор Дре и Джими Ивайн Beats Electronics за 3 млрд. долара през 2014 г. По-рано през тази година Apple инвестира 1 млрд. долара в Didi Chuxing, китайския конкурент на Uber.

От Макларън реагираха бързо след появата на историята и отрекоха да се водят подобни преговори.

„Можем да потвърдим, че Макларън не води разговори с Apple за каквато и да е потенциална инвестиция”, заяви говорител от Уокинг. „Както може да се очаква, брандът ни регулярно провежда конфиденциални разговори с широк кръг компании, но те са поверителни.”