Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Денис се връща начело на Макларън Груп

Рон Денис се връща начело на Макларън Груп

94
0
Рон Денис
Рон Денис

Рон Денис е назначен за главен изпълнителен директор на Макларън Груп, съобщиха официално от компанията. Той ще заеме поста веднага, като ще продължа да е и председател на фирмата.

Г-н Денис, акционер в Макларън от 1980 г. и архитект на модерната ера в историята, бе главен изпълнителен директор на групата от 1982 до 2012 г. и шеф на отбора във Формула 1 от 1982 до 2009 г. преди да стане председател през 2013-та – се допълва в изявлението.

Самият Денис заяви, че е получил мандат от останалите акционери да напишенова глава в историята на Макларън чрез подобрение представянето на и извън пистата.

През идващите седмици възнамерявам да прегледам изцяло и обективно всеки аспект от работата ни с идеята да оптимизирам настоящите операции и идентифицирайки нови области за растеж, където да извлечем полза от технологиите си и да продължим с инвестициите. През февруари ще съставя нова стратегия за групата и ще въведа организационна структура, подходяща за осъществяването й. Вълнувам се да се върна в ролята на главен изпълнителен директор и да работя с колегите си, за да изпълним целта си, която е да печелим във всичките си дейности – допълни той.

Денис е изнесъл реч пред служителите в Уокинг. Според допълнителна информация предстоящите промени не изключват смяна на шефа на отбора в F1.