Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Денис: Въпросът е дали ние ще наемем Хамилтън, а не обратното

Рон Денис: Въпросът е дали ние ще наемем Хамилтън, а не обратното

53
0
Люис Хамилтън

Рон Денис не вижда причина Люис Хамилтън да не кара за Макларън след изтичане на договора си с отбора от Уокинг, но направи интересно уточнение в свое изявление пред Радио 5 Лив.

Според мен хората остават с грешно впечатление в ситуацията, защото когато за последно погледнах договора на Люис, в него все още пишеше, че аз му плащам. Въпросът е дали ние ще го наемем, а не обратното – обясни Денис.

Обсъжданията какво ще прави световният шампион за 2008 г. в бъдеще продължават вече месеци, като напоследък се появява питането какви са причините той и Макларън да не са постигнали още ново споразумение.

Самият Хамилтън не се впечатли особено от забележката на Денис и заяви отново – този път на пистата Хунгароринг, че все още не е водил никакви разговори. Той пак повтори, че дискусии вероятно ще има в някакъв момент от лятната почивка.

Всъщност не знам какво точно е казал Рон, така че не мога да коментирам. Това няма много общо с мен самия. Моят шеф е Мартин [Уитмарш] – заяви състезателят.

Последната забележка на Хамилтън е особено интересна с оглед отношенията между него и Рон Денис. Бившият шеф на Макларън изигра основна роля за това екипът да се грижи за пилота в продължение на години, докато стигне до Формула 1.

Последните анализи пък отново показват, че вариантите на Люис – освен настоящия му тим – не са много. Говори се за мястото на Фелипе Маса във Ферари (ако Скудерията не запази бразилеца) или това на Михаел Шумахер в Мерцедес, ако седемкратният световен шампион реши да не продължава да се състезава. При това положение мнозина се питат защо пилотът още няма сделка с Макларън.

Ако нещата се развият така, както очаквам, съм почти сигурен, че Хамилтън отново ще е с Макларън догодина – каза още Денис.