Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Денис застава днес пред съда

Рон Денис застава днес пред съда

48
0

Днес в Лондон започва процеса заведен от бившият стюард в частния самолет на Рон Денис, Питър Боланд, срещу боса на Макларън. Служителят ще съди бившия си шеф за неправомерно уволнение, както и затова, че Денис е разпространявал неверни слухове по негов адрес. Боланд е уволнен през 2007 г. като освен това 61-годишният съсобственик на Макларън е споменавал неколкократно пред трети лица, че стюарда е хомосексуалист. Това е довело до неприятни подхвърляния от страна на колегите му.
Още преди да се даде ход на делото пък Боланд е бил заплашван открито (според съюарда) от Денис със забележката, че ще стане “лошо”, ако се стигне до съд.
Така Рон Денис е обвинен в неправомерно уволнение и сексуална дискриминация. Босът на Макларън от своя страна отрича второто обвинение, но признава, че уволнението не е станало по установения за това ред, с три месеца предизвестие. Има дори вариант световният шампион Люис Хамилтън да бъде извикан пред съда, за да даде показания. През 2007 г. той често пътуваше за състезанията и на съвместни пътувания със своя шеф.