Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Благодаря на всички!

Рос Браун: Благодаря на всички!

45
0

Рос Браун, който спаси бившия отбор на Хонда и направи възможно участието му в световния шампионат на Формула 1 за 2009 г., благодари на всички участвали в начинанието, увенчало се с две титли този сезон.

– Какъв ден! – възкликна англичанинът. – Невероятно съм горд от отбора и пилотите ни, за всички ни е невероятно да спечелим конструкторската и пилотската титли в един и същи ден, при това в първата ни година като Браун Гран при. Втората половина от сезона бе трудна след толкова успешен старт. Но постигането на резултати в трудни времена е това, което има значение в шампионата. Със сигурност ще отнеме малко време постигнатото днес да стигне до съзнанието. Дженсън [Бътън] е фантастичен пилот и направи великолепно състезание, особено след трудната квалификация. Знаеше какво трябва да направи, свърши го и е абсолютно заслужил световен шампион – категоричен бе Браун.

Той не пропусна да отбележи приноса на Рубенс Барикело за цялостния успех на отбора.

– Духът, в който двамата ни пилоти се бориха, ме изпълва с гордост. Те са невероятни – и за екипа ни, и за спорта. Работата и отдадеността на целия отбор още през зимата, както и по време на целия сезон, превърнаха изживяването в сензационно – каза още Браун.
Той благодари специално на Мерцедес-Бенц, които помогнаха на тима да оцелее в трудните времена след оттеглянето на Хонда от Формула 1.

– Техният принос за нашия успех, подкрепата от Макларън през зимата и в началото на сезона ни дадоха възможност да сме тук, сега. Надявам се, че всички във фабриката в Бракли и в Мерцедес-Бенц Хай Пърформанс Енджинс, пак там, са горди от постижението ни – заяви англичанинът.

Рос изрази благодарността си към всички, работили с екипа през годините, които не бяха с отбора в Бразилия.

– Наложи се да преструктурираме отбора тази година. Но искрените ми благодарности отиват при хората, защото те работиха толкова упорито и трябва да са част от триумфа ни – категоричен бе той.